Kokemuksia Perinnöllisyyden perusteet -verkkokurssista

04.11.2023

Aloin koostaa Perinnöllisyyden perusteet -kurssia alkuvuodesta 2023, ja kurssin viimeinenkin osa valmistui vihdoin lokakuussa. Olo oli kuin voittajalla! Suuri työ oli takana. Jännitti. Olin omasta mielestäni saanut aikaan kattavan ja toimivan kokonaisuuden, mutta mitä mieltä olisivat kurssilaiset?


Nyt marraskuussa verkkokurssille on osallistunut jo 130 opiskelijaa. Lämmin kiitos heistä jokaiselle!

Opiskelijat ovat saaneet ahaa-elämyksiä ja oppineet muun muassa etsimään itsenäisesti tutkimustietoa heitä kiinnostavista perinnöllisistä ominaisuuksista. Olen saanut aivan loistavia palautteita, joita jaan alla.

"Hirveän hyvin toteutettu kurssi! Osiot ovat juuri sopivan mittaisia minun tyyliselleni oppijalle, jonka on vaikeaa keskittyä pitkiä aikoja kerrallaan. Ihanaa, että olet loppuun koonnut kertauksen tähdellisistä asioista, eikä tentissä ole typeriä kompakysymyksiä. Tällä tavalla minäkin erakkona pystyisin varmasti opiskelemaan vaikka kuinka pitkälle 😄 tosin tässä varmasti asiaa auttaa se, että olen aina ollut aiheesta hirmuisen kiinnostunut. Kiitos kun jaksoit tehdä tämän luentosarjan!!"

"Minusta tämä koulutus on niin hyvin loppuun asti mietitty, että vaikea enää keksiä parannusehdotuksia. Vähävaraisena on helppoa hakea osio kerrallaan aina rahatilanteen salliessa, kuin maksaa laaja kokonaisuus kertasuorituksena."

"Tehtävät "tenttiosiossa" (kurssin 4. osa) olivat loistavat - joutui hieman enemmän haastamaan itseään kuin monivalintatehtävissä. Kun piirtää itselleen esim. risteytyskaaviot, ne auttavat sisäistämään opittua ja asiat jäävät mieleen. Samoin jos menee pieleen, tulee asia heti korjattua ja näkee oikean vastauksen ja sitä kautta oppii! Mutta kaikki mitä tällä kurssilla on, on loistavaa tietoa, johon tulee kyllä palata, jotta asiat loksahtavat kunnolla omaan tietoisuuteen!"

"Opiskella voi omassa tahdissa, milloin sattuu aikaa löytymään. Kannattaa tulla kurssille!"

"Kurssin oppitunnit olivat sopivan pitkiä. Oli helppoa keskittyä asiaan, kun ei tarvinnut kuunnella ensin 1-2h luentoa ja vielä sen jälkeen vastata kysymyksiin."

"1. osan kaksi ensimmäistä oppituntia termistön vuoksi hankalia. Sitten helpotti. Toki taustaosaaminen jalostuksesta ja geeneistä itselläni kohtuullisen vahva."

"Paljon uutta mielenkiintoista omaksuttavaa asiaa esitettynä rauhallisessa omaksuttavassa tahdissa."

"Odotan innolla jo seuraavaa kurssia. Kiitos tästä! kyllä silmät avautuvat jalostuksen suhteen."

"Kurssi oli mielenkiintoinen ja selkeä, vaikka opiskelu jäikin iltamyöhään työkiireiden takia."

"Viidennessä osassa asioiden välillä oli hyvä pitää taukoa. Palata aiempiin kurssisisältöihin ja lukea Koiranjalostus - perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet -kirjaa -> näin asiat jäsentyivät mielessä. Tehtävät olivat loistavia - varsinkin ne, joissa sai itse pohtia kysyttyä asiaa. Seuraavaa kurssia odotellessa!"

"Erityisesti tykkään tuosta, että ensin asia tulee videomuodossa ja sitten se vielä luetaan tekstinä. Monimutkainenkin asia jää muistiin paremmin."

"Mielestäni kurssin sisältö oli hyvin ja helposti omaksuttava. Luin ensin tekstin ja sitten kuuntelin videot, joten tekstin sisältö täsmentyi videon myötä."

"Epigenomi - epigenetiikka oli hyvä!"

"Erinomaisen kiinnostavaa materiaalia ja hyvin tehdyt kurssikokonaisuudet!"

"Olen todella innoissani saamastani tiedosta!"

Suomen ensimmäinen lemmikkieläimiin painottuva genetiikan verkkokurssi

Mikä tämä kurssi siis on?

Perinnöllisyyden perusteet on Suomen ensimmäinen lemmikkieläimiin, erityisesti koiriin, painottuva genetiikan verkkovalmennus. Kurssi on tarkoitettu kaikille genetiikasta ja jalostuksesta kiinnostuneille tai tätä tietoa työssään tarvitseville, oli eläinlaji mikä tahansa ja oli taustana sitten kasvatustyö, harrastus tai eläimet ammattina.

Kurssi on viisiosainen. He, joilla aivan alkeet ovat jo hallussa, voivat halutessaan opiskella vain kurssin kaksi viimeistä osaa. Nämä osat ovat jo vaativampia; niissä sukelletaan hieman syvemmälle, ja tehtävissä pääsee pohtimaan oppituntien aiheita myös oman rodun tai eläinlajin kannalta. 

Kaikki kurssin osat ovat siis ainakin toistaiseksi ostettavissa myös erikseen.

Perinnöllisyyden perusteet on itseopiskeltava kurssi, mutta opiskelijoiden apuna ja tukena on Facebook-yhteisö, jossa myös minä olen mukana neuvomassa, opastamassa ja keskustelemassa. Kysymyksiä voi esittää myös oppituntien keskusteluosioissa.

Kurssilla ei ole aikataulua, joten opiskelutahdin ja -ajankohdan voi kukin opiskelija määrittää vapaasti, itselleen sopivaksi. Suositeltavaa kuitenkin on, että opiskelu ei keskeydy kovin pitkäksi aikaa, jotta opitut asiat pysyvät muistissa, ja tiedon rakentaminen aiemmin opitun päälle on helpompaa. Tällä tavalla valmennuksesta saa parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Ei kuitenkaan tarvitse huolestua, jos aikaa opiskelujen välissä ehtii kulua – edellisiä oppitunteja voi kerrata niin monta kertaa kuin haluaa, koska materiaali on kurssilaisten käytössä pysyvästi.

Verkkokurssin hintaan kuuluvat myös materiaalin päivitykset. Päivitän oppitunteja jos ja kun niiden aiheista saadaan uutta tietoa ja esimerkkejä. Kurssia ei siis tarvitse ostaa moneen kertaan saadakseen ajantasaista tietoa.

Tutustu Perinnöllisyyden perusteet -kurssin sisältöön klikkaamalla tästä >>.

Tästä on hyvä jatkaa rakentamaan seuraavia kursseja!


- Katariina ja kurssin oppitunneilla seikkaileva Topi the Dog

Uutiskirje